19 Ocak 2010

Pedro de la Rosa'dan Sürpriz

Bugün Isviçre'nin karla kaplı Alplerinden bir Sauber haberi çıkageldi: Kobayashi'nin takım arkadaşı Pedro de la Rosa olacak 2010'da.

Son dakikada gride girmeyi başaran Sauber'in, yeteneğini gösteren Kobayashi'nin yanına daha tecrübeli birini alacağını tahmin etmek çok zor değildi. Zaten son günlerde Fisichella'nın buraya gittikçe yaklaştığı haberleri de çoğalmıştı. Özellikle Ferrari ile Sauber'in bir süre önce motor anlaşması imzalamaları, bu senaryoyu oldukça mantıklı kılıyordu. Fisichella, Sauber'de yarışırken aynı zamanda Ferrari'nin yedek pilotu olmaya da devam edecek ve Massa'nın durumuna göre belki Italyan'lara da geçiş yapacaktı. Sauber için artısı da tecrübeli bir pilotu saflarına katmanın dışında, motor ücretinde de belli bir indirim olacaktı. Sezon başı Petronas sponsorluğunu kaybeden takım için, böyle bir maliyeti düşürmek de kritikti. Yani o kadar uyan bir senaryoydu ki, benim gözümde olmaması çok zordu.

Yine de kafamı kurcalayan bir nokta vardı. Quick Nick, hala boşta. Merc ile işler istediği gibi olmayınca, yıllarca yarıştığı Sauber'e geri dönüş, iki taraf için de iyi olabilirdi. Sponsor parası olmasa da Peter Sauber-Nick Heidfeld sevgisi bu işi olabilir kılıyordu. Yani Fisichella olmazsa, Nick de plaseydi.

Peki Pedro de la Rosa nerden çıktı? Açıkçası hala bilmiyorum. 38 yaş ile Schumacher'den sonra en yaşlı pilot o. Yanında çok ciddi bir sponsor parası getirmese de, Santander ile ilişkileri, dolaylı yollardan bir miktar getirebilir. Ayrıca son tam sezonunu 2002'de çıkardı, kısaca biraz paslı da diyebiliriz (2006'daki kısa ama verimli periyodu saymazsak). Mclaren'in 7 yıldır test pilotluğunu yapması, bir yandan negatif iken, orada topladığı ciddi teknik yeterlilik ve araç geliştirme becerisi, Sauber'in seçiminde etkili olabilir. Artık BMW'siz araç yapacak takıma ve genç takım arkadaşı Kobayashi'ye yardımı dokunabilir ve zamanı dolunca sorunsuz gidebilir bir aday. Yine de Peter Sauber'in bu seçimine şaşkın olduğumu itiraf edeyim. Hayırlısı diyelim...

Peki kafamdaki sorular: Ferrari, motor sağladığı takıma Mclaren test pilotunun gelmesine ne der? Nick Heidfeld'in çok az seçeneği kaldı, tek ciddi opsiyon da kankası Kubica ile Renault'da buluşmak, bakalım o ne olacak? Uzun zamandır yarışmasa da test pilotluğu yapan Luca Badoer'in, geçen sene nasıl çuvalladığını gördük, aynı şey de la Rosa'nın başına da gelecek mi?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails