08 Haziran 2011

Yarışma: Kanada GP

Bahreyn GP'nin yapılıp yapılmayacağı ve 12 Haziran seçimleri gibi iki politik konunun gölgesinde Montreal'e geri dönecek F1 takımları. Yarış saati tam olarak oyların sayılmasının en civcivli saatlerine geleceği için, evde buna kitlenecek bir aile varsa yarışı kaçırma ihtimali de var demektir. Neyse ki benim için öyle bir sıkıntı yok, oyumu verdikten sonra ertesi gün gelecek kötü haberlere kadar kafam rahat olacak heralde.

Bir yandan da Bahreyn GP'nin yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa ne zaman yapılacağına dair binbir tür entrika dönüyor. Bugün Bernie Ecclestone, takımların hepsinin oybirliği olmadığından dolayı şu anda Bahreyn'e gidilmeyeceğini açıkladı. Bu adam, daha dün Bahreyn'e gitmenin en ateşli taraftarı değil miydi?

Montreal'e geri dönelim... Circuit Gilles Villenueve, geçen sene Red Bull'ların kırılamaz gibi gözüktüğü pol pozisyonu serisinin kırıldığı yerdi. Lewis Hamilton, benzininin bitmesi pahasına pol pozisyonunu aldıktan sonra pitlere aracını itmek durumunda kalmış, hatta sonrasında da bazı kurallar değişikliklerinin sebebi olmuştu. Bir yandan da bu sene gelen DRS'i, sıralama turlarında çok daha efektif kullanan bir Red Bull var. Ferrari de buraya ciddi update'lerle geleceğini açıkladı. Ve hepsinden önemlisi, yarış sırasında ilk defa çift DRS bölgesi olacak: hem arkadaki uzun düzlükte, hem de Şampiyonlar Duvarı'ndan ilk viraja olan kısımda. Pirelli'ye verilen lastik formülünün fikirbabası olan Montreal pistinde, bu seneki lastiklerin nasıl performans göstereceğini de ayrıca merak ediyorum.

Tahminden önce sizlere bu haftanın sorusunu sorayım. Şu anda gridde 5 şampiyon pilot bulunuyor, sizce kaçı Şampiyonlar Duvarı'na imza atacak?

Tahminlere gelirsek:

Pol: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel, Hamilton, Button
EHT: Hamilton

Bu haftadan itibaren şöyle bir değişikliğe gidiyor yarışma, sizlere de bunu belirteyim. Tahminleri, antreman turlarının başına kadar kabul ediyorum. Çünkü antreman turları, aslında yarışta olacaklar için az da olsa bir fikir verebiliyor herkese. Ilk antreman turları, cuma günü TSI ile 17.00'da. Aklınızda bulunsun.

7 yorum:

keyser soze dedi ki...

Haftanın sorusunda bu haftayı mı kastettin yoksa gelecek sezonları mı kastettin (abartmış olablirim) emin değilim ama ben bu hafta için cevaplayacak olursam, hiçbir şampiyonun ciddi bir kaza yapacağını düşünmüyorum. Ama Schumacher, Vettel ve Hamilton küçük temaslarla heyecanlı anlar yaşatabilirler :)

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Hamiton
Podyum: Hamilton-Vettel-Alonso
En Hızlı Tur: Button

Cihan dedi ki...

Pol: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel-Hamilton-Alonso
EHT: Webber

sukullaci dedi ki...

pol: vettel
galibiyet: vettel
podyum: vettel - alonso - webber
eht: hamilton

bence hamilton vurur. Vursun hatta :D

Ayrıca şu antremandan önce tahmin gönderme şeysini unutmuşum :( bu seferlik tolerans gösterirsek güzel olur :) bi dahaki sefere erken tahmin yapıcam söz.

Nazlı dedi ki...

pol:Vettel
galibiyet:Alonso
podyum:Alonso-Vettel-Hamilton
EHT:Hamilton

Bu seferlik beni de mazur gorun:)

Çekirdekçi Tayfa dedi ki...

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Hamiton
Podyum: Hamilton-Vettel-Alonso
En Hızlı Tur: Hamilton

Sinan Kolat dedi ki...

Vettel, yeni şampiyon olarak duvarı ıslattı antremanlarda. Kobayashi de neredeyse sıralamalarda yapıyordu, geleceğin şampiyonu diyebilir miyiz?

sukullaci dedi ki...

Ne yarış oldu öyle ya!

Related Posts with Thumbnails