01 Haziran 2011

Yarışma: Monaco Sonrası

Üstünden günler geçmiş olmasına rağmen hala sorana ¨abi mükemmel bi yarıştı¨ diye salyalarla anlatıyorsam bi nefeste, demek ki hakikaten güzel geçmiş 2011 Monaco GP. Perez'in kazasından Petrov'un kazasına kadar olan süre içinde pist üstünde aksiyon bitmiş bile olsa F1 dünyası durmadı. Perez'den gelen haberler, Hamilton'ın en hızlı turunun iptal edilmesi ile 9.luktan başlayacak olması ve lastiklerin getireceği taktikler derken pazar öğlene kadar konuşacak yeni konular hep oldu. Yarış da bütün beklentileri karşıladı. Her F1 sever gibi son 6 turun gerçek anlamda yaşanamaması beni de çok üzmüş olsa da o zamana kadar yaşadığım heyecan, hele de ilk 3'ün 0.7 saniyede seyrederlerken 7-8 araçlık bir trafiğe girecek olması süperdi. Mercedes'lerin çok büyük hayalkırıklığı yarattığı, Kobayashi ve Sutil'in parladığı, Vettel'in müthiş sürüşünün şansının gölgesinde kaldığı, Williams'ın sezonun ilk puanlarını aldığı yarışta kırmızı bayrakların aktörleri Perez ve Petrov da büyük yaralar almadan kazanlarını atlattılar.

Ve bizim yarış... Kötü tahmin yapanın pek olmadığı bir yarış oldu bizim için, puanlar gittikçe artıyor, yarış kızışıyor:

Keyser Soze: 26+6= 32
Sukullacı: 23+5=28
Çekirdekçi Tayfa: 20+6=26
Sinan Kolat: 18+7=25
Cihan: 18+4=22
Nazlı: 17+4=21

Iki hafta sonra Gilles Villenueve pistinde koşulacak Kanada GP'sinin de en az Monaco kadar sürprizlerle dolu olması bekleniyor. Ne de olsa bu sene gördüğümüz lastik formülünün doğuşu, geçen seneki Kanada GP'sinde olmuştu. Lewis Hamilton'ın sıralamalarda aracını ittiğini de hala unutmadık. Bakalım Mclaren ve özellikle Hamilton, Red Bull'un gidişatına dur diyebilecek mi?

2 yorum:

Çekirdekçi Tayfa dedi ki...

benim puan yanlış hesaplanmış.pole, galibiyet ve podyumdan bir isim bildim.6 puan olması gerekirken 3 yazılmış.düzeltilmesini talep ediyorrum :)

Sinan Kolat dedi ki...

haklısınız mösyö, hemen :)

Related Posts with Thumbnails