15 Haziran 2011

Yarışma: Kanada Sonrası

Yarışı sanki Jessica Michibata kazanmış gibi
Sukullacı'nın yarış sonrası yorumu gibi "ne yarış oldu öyle ya!". Gerçekten tarihe geçecek anlarla dolu efsane bir yarış oldu Kanada 2011. Button'ın lastiklerle olan aşkından dolayı belki bir adım öne çıkabileceğini tahmin edenler hem yanıldı hem yanılmadı. Button hakkaten öne çıktı ama lastik kullanımından çok doğru taktiklerle ve herşeyden önemlisi gerçekten çok iyi bir sürüş ile yarışı kazandı. Biraz kavgalı, biraz kazalı da olsa tabiri caizse yolunu ite kaka açtı ve kesinlikle bu 25 puanı hakketti. Büyük tebrikler.

Bunun dışında Schumacher'in heyecan verici sürüşü, Massa'nın hiç de fena gitmediği bütün yarışı ve Kobayashi'yi son saniyede geçmesi, Toro Rosso'ların aldığı duble puan ve Serhan Acar'ın saatlerce yayında tek başına yaptığı savaş ayakta alkışlanacak türdendi. Bizler de koltuklarımızda süper heyecanlı bir yarış izlemiş olduk.

Bu arada Mclaren'lerin çarpışması Hamilton ile Button'ın kendi aralarındaki konuşma ile büyük sıkıntı yaratmadan atlatılmış gibi duruyor. Muhtemelen yalan da değildir ama bir daha böyle bir şey olması, aynı şekilde karşılanmayabilir. Lewis ile Jenson arasındaki dostluk, joker hakkını kullandı sanki. Bir de Mclaren'in şu anda Red Bull'lara karşı dik durması gerektiği gerçeği var. Eğer takımda, geçen seneki Red Bull vari bir dominasyon olsaydı ve iki pilot birden şampiyonluğa oynuyor olsaydı bu kadar çabuk geçiştiremezdi Martin Whitmarsh ve ekibi.

Bizim yarışmamız açıkçası biraz renksiz oldu bu hafta, çünkü hemen hemen herkes 3 puan alarak kapadı haftayı. Ama zaten lider giden Keyser Soze, 5 puan alarak zirvede gittikçe yalnızlaşıyor. Hemen puan tablosunu yazalım:

Keyser Soze: 32+5= 37
Sukullacı: 28+3= 31
Çekirdekçi Tayfa: 26+3= 29
Sinan Kolat: 25+4= 29
Cihan: 22+3= 25
Nazlı: 21+3= 24

Keyser Soze liderlikte arayı açarken orta sıralardaki çekişme aynı heyecanıyla devam ediyor. Ikincilik için Sukullacı, Çekirdekçi Tayfa ve benim aramdaki mücadelede sadece 2 puan farkı yaratıyorken hemen arkadan gelen Cihan ile Nazlı da bir yarışta arayı kapayabilirler.

 Bundan sonraki yarış 26 Haziran'da Valencia'da. Muhtemelen yağmur yağmayacak bu yarışta, bütün yarış boyunca iki DRS bölgesi kullanılacağından eski yıllara göre daha keyifli olabilecek bir yarış bizi bekliyordur inşallah. Aşağıdaki süper kahramanı da unutmamak lazım.

2 yorum:

keyser soze dedi ki...

Bir Vettel taraftarı olarak, Button' ın kazanmasına sadece bu yarışma açısından sevindim. Çünkü ben ve Çekirdekçi Tayfa dışındaki herkes galibiyete Vettel yazmıştı. Yarışmada ilk defa en hızlı turu bilince bu hafta en yüksek puanı kaptım :)

Sinan Kolat dedi ki...

hakkını yemeyelim Nazlı da Alonso yazmış. ama en hızlı turu Button olarak yazmak ciddi başarı. Zaten farkı da o yarattı. Button'ın toplamda 4 tane EHT'si var zaten, Kanada dahil.

Related Posts with Thumbnails