03 Mayıs 2011

Yarışma: Türkiye GP

Kural değişiklikleri ile beraber yepyeni bir Formula 1 döneminin başlangıcında ama kendi tarihinin sonunda bir Türkiye GP'si bekliyor bizi bu haftasonu. Çok kere yazdım, beraber konuştuk, tartıştık ama sonuç değişmedi. Kuvvetle muhtemel 2012'de takvimin sevilen pistlerinden Türkiye GP'si olmayacak. Tekrar tekrar yazmak istemiyorum, bir motorsporları kültürü yaratamadık, pazarlamasını beceremedik, kimse üstüne düşeni yapmadı ve kaçınılmaz son geldi.

Biz işimize dönelim, sonuçta elimizde bir yarışma var. Ünlü 8. virajımızın sağ taraftaki (özellikle de ön sağ) lastiklere bindireceği yükten dolayı takımların yaratıcı taktiklerle yarışması bekleniyor. Yol tutuşun az olduğu pistimizde lastiklerini koruyabilenler avantajlı olacaktır (gözler burada Sauber ve Ferrari'ye dönebilir). Ama önemli olanın doğru taktiği uygulamak olacağı kesin. Bir yandan da yağmur riski var ilk defa. Devlet Meteoroloji Işleri'nin sayfasında bir F1 hava tahmini bölümü var, henüz sadece salı çarşamba perşembe gözükse de yarış yaklaştıkça alakalı günleri de görücez heralde. Bu sayfa bile tek başına F1'i ne kadar hakkettiğimizi sembolize ediyor diyebiliriz.

Ve Türkiye GP'si sorusu: Yarışa gidiyor musunuz? Gidiyorsanız veya gittiyseniz burada anılarınızı anlatmak ister misiniz?

Gelelim tahminlere:

Pol pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Hamilton
Podyum: Hamilton Vettel Button
EHT: Massa

6 yorum:

keyser soze dedi ki...

Yarışa maalesef gidemiyorum. Yarış umarım son olmaz yoksa hiçbir yarışı canlı izleyememiş olmak çok acı verir.

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel-Webber-Button
En Hızlı Tur: Schumacher

nazl_ dedi ki...

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Hamilton
Podyum: Hamilton-Vettel-Rosberg
En Hızlı Tur: Alonso

Bu yıl beşinci kez gideceğim. Dört yıllık süreçte bariyer aşma, sprint koşu, güneşten korunma, çantaya içecek saklama gibi konularda uzmanlaştım :). Bütün ilgisizliğe rağmen pistimizin yarışı hak ettiğine inanıyorum, yarış takvimi için büyük kayıp olacak.

Çekirdekçi Tayfa dedi ki...

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Hamilton
Podyum: Vettel-Webber-Hamilton
En Hızlı Tur: Button

Cihan dedi ki...

Yarışa gidiyorum 1. viraj tribününde yerimi alacağım...bu arada yarışın takvimden çıkarılacak olması pilotları da üzmüş görünüyor neredeyse hemen hepsi "Türkiye GP'si inanılmaz bir pist ve inşallah takvimden çıkarılmaz" minvalinden açıklamalar yapmış.

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Alonso
Podyum: Alonso Vettel Hamilton
En Hızlı Tur: Webber

sukullaci dedi ki...

pole: vettel
galibiyet: vettel
podyum: vettel - hamilton - button
en hızlı tur: hamilton

sukullaci dedi ki...

yarışa 2 kere gittim geçen yıllarda. Ablam sağolsun :) Pistle ilgili aklımda kalan ise istanbul'un dışında ve çok uzak oluşu ve üstü çıplak göbekli finlandiyalı abilerin devamlı bira içmesiydi :D

Related Posts with Thumbnails