24 Mayıs 2011

Yarışma: Katalunya Sonrası

Sukullacı'nın yarışma postunun altına yarış sırasında attığı yorumlar, muhtemelen bütün Ispanya'nın duygularına tercüman oldu. Alonso'nun şahane sıralama turu ve daha da şahane startının beşincilik ve tur yemeye gitmesini beklemezdik. Bugün de zaten olan oldu ve Ferrari'de yine kafalar koptu. Bu da sonuç vermezse kopacak bir kafa kalacak. Konuyla ilgili ta geçen nisanda yazdığım bir yazıyı linkleyeyim buraya: Io Sono Stefano! Durumda hiç bir değişme yok.

Bir yandan da sıralamaların ne kadar öldüğüne şahit olduk Ispanya'da. Yakında kimse son seansta zaman turu atmaya çıkmayacak ve Q3'teki grid pozisyonları tavla turnuvası ile belirlenecek diye korkuyorum. Daha heyecanlı olabilir öylesi.

Bir yandan da normalde lastiklerini harcamasıyla ünlenen Lewis Hamilton'ın Vettel'e oranla her stintte 4 tur sonra pite girerek ne kadar büyük bir avantaj yakaladığını gördük. Bir kaç tur daha kazanabilseydi, son lastikleri bir kaç tur daha "genç" olsaydı Vettel'i geçmesi işten bile değildi. Geçiş sayıları ilk dört yarış kadar olmasa da Barselona'daki yarış, bence senenin en anlaşılan ve en keyif alınan yarışı oldu çünkü ön gruptaki pilotlar birbirlerini yakından takip edebildiler ve nispeten yakın stratejiler uyguladılar. Ferrari pitinin verdiği son iki stinti iki yumuşak ile değil de tek sertle geçme kararının ne kadar saçma olduğu da yarış sonunda belli oldu. Evet, Alonso'nun yumuşak lastik sayısı bakımından sıkıntısı vardı Mclaren ve Red Bull'lara karşı ama bir kullanılmış+bir kullanılmamış yumuşak lastik setleri bile tek sert lastikten (hele de burada ilk defa kullanılan çok sert hamurdan) daha iyi bir karardı bence.

Ve unutmadan bizim yarışma. Herkes polü, kafa rahat bir şekilde Vettel'e yazmış ama Webber hepimiz yatırdı. Genel olarak herkesin 4 puan olduğu bu haftanın kazananı Çekirdekçi Tayfa, kaybedeni ise Nazl_ oldu. Ama Nazl_, pol ile galibiyet tahminlerinin yerini değiştirse herşey çok daha farklı olabilirdi. Puanlar:

Keyser Soze: 21 + 5= 26
Sukullacı: 19 + 4 = 23
Çekirdekçi Tayfa: 13 + 7 = 20
Cihan: 14 + 4 = 18
Sinan Kolat: 14 + 4 = 18
Nazl_: 16 + 1 = 17

Tahmin yapan altı kişiyi sadece 9 puan aralığında görmek keyifli. Çekirdekçi'nin yaptığı atılıma da dikkat, geçen hafta son sıradaydı. Hemen yarın da Monaco GP tahminlerinizi alacağım, koltuklarınıza sıkı tutunun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

cok sey ogrendim

Related Posts with Thumbnails