19 Mayıs 2011

Yarışma: Katalunya GP


Sezon içindeki performans için en büyük indikatör olacak Katalunya GP'sine hoşgeldiniz. Takımlar, sezon öncesi testlerinin büyük çoğunluğu yaptığı Barselona'daki piste, bu sefer de önemli upgrade'lerle geliyorlar. Mclaren, Türkiye'de yaşadığı hayal kırıklığını geride bırakmak, Ferrari ve Mercedes yakaladığı ivmeyi devam ettirmek, Red Bull alışık olduğu gibi bir haftasonu yaşamak isterken mesela Williams'ın amacı sezonun ilk puanlarını almak. Bunlarla beraber FIA'nın haftaiçi takımlar arasında yarattığı gerginlikten de bahsedelim kısaca. Federasyon, çift difüzörün etkinliğini arttırmak için takımların kullandığı, gaza basılmadığı sürede de egzost gazlarının gaza basılıyormuşçasına verildiği motor ayarlarının yasaklandığını ve Barselona'dan itibaren kullanılmayacağını açıkladı. Yani bu tip difüzör kullanan takımların hepsi, bir anda performans kayıplarına uğrayacaklardı. Sonrasında, bu tip bir değişikliğin sağlıklı bir şekilde yapılamayacağını farkeden FIA, konuyu hazirandaki Teknik Grup toplantısında tekrar tartışacağını açıkladı. Ama artık belli ki artık difüzörlerle ilgili yeni bir uygulamaya geçiyor FIA, sadece zamanı belli değil.

Bir yandan da sezon öncesi testlerde fazla ufalanma yaşayıp takımların tepkisini çeken Pirelli'nin performansı soru işareti. Lastik üreticisinin o zamandan beri kendini geliştirdiği ve herkesin takdirini kazandığı kesin. Ama o zaman 4 pitstop olarak tahmin edilen yarışın kazanan taktiği bakalım ne olacak.

Katalunya GP'sinin sorusu ise şu: Sezon öncesi testlerden beri ilk defa aynı piste uğrayacak olan takımlardan sizi en çok şaşırtan (iyi de olabilir kötü de) hangi takım oldu? Niye?

Ve benim tahminlerim:

Pol: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel, Alonso, Webber
EHT: Webber

9 yorum:

keyser soze dedi ki...

Beni en çok Mclaren şaşırttı. Testlerde doğru düzgün tur atmayıp Avustralya'ya gelindiğinde 2. olmaları bence büyük sürprizdi.

Yarışmaya gelince, aslında Webber'in 5,4,3 ve 2. lik performansı kafamı karıştırsa da yine de Vettel diyorum.

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel-Webber-Hamilton
En Hızlı Tur: Webber

Cihan dedi ki...

Katalunya'ya kadar gelişmelerle ilgili bir şey söyleyemem testler bölümünü yarışlar kadar takip edemedim. Ama her ne kadar Red Bull ve Vettel geçen senenin şampiyonu olsa da ben bu sene bu kadar rahat olacaklarını beklemiyordum. Özellikle Vettel acaip domine ediyor ortalığı bu sene.

Yarışa gelince

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel, Webber, Alonso
En Hızlı Tur: Webber

nazl_ dedi ki...

En çok Red Bullun performansına şaşırdım. Testlerdeki Ferrariden ve lansmandaki Mclarendan çok umutluydum aradaki fark kapanır diye. Sezon başında Redbullun hala uçuşta olduğunu anlayınca bu işe çok bozulmuştum. Kötü bir sürpriz oldu.

Pol: Vettel
Galibiyet: Webber
Podyum: Webber, Alonso, Hamilton
EHT: Webber

Çekirdekçi Tayfa dedi ki...

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel-Hamilton-Webber
En Hızlı Tur: Hamilton

sukullaci dedi ki...

pol: vettel
galibiyet: vettel
podyum: vettel alonso webber
eht: alonso

Valla beni en çok şaşırtan ferrari oldu. Yok testlerde çok iyi yok bu sene çok güçlü dediler dediler, adamlar neredeyse 1 sonraki senenin arabasına geçecekler...

sukullaci dedi ki...

Pol webber'in oldu herkes yanıldı :D ama vettel'in kers'i çalışmıyormuş. Bu arada bu sene ilk kez sıralama turlarını izledim (q3) ne kadar sıkıcı hale gelmiş. Redbull'lar birer tur attı 1-2 oldular sonra park ettiler. Kimse 2 tur atmıyo. Lastiklere bişey olmasın diye iyice artık suyunu çıkarmışlar sıralama turlarının. Alonso mesela 3. olan hamilton'ın 0.003 saniye arkasında kaldı. Tabi süre biterken bu turu attığı için tekrar zorlama şansı olmadı.

keyser soze dedi ki...

@sukullaci

Alonso'nun bir tur daha atması zaman olsa bile pek söz konusu değildi. Çünkü tüm yumuşak lastiklerini kullanmıştı. Yani zaman olsaydı tur atabilirdi ama geçme ihtimali yok denecek kadar azdı.

Yarışmaya gelince, herkes ters köşe oldu :) Ama bence şu an en avantajlı Nazlı gözüküyor. Çünkü sadece o yarış galibini Webber seçmiş. Bakalım yarın neler olacak.

sukullaci dedi ki...

Wuhuuuuuuuu! Alonso liderliği aldı startta :D

sukullaci dedi ki...

5. oldu :(

Related Posts with Thumbnails