14 Haziran 2010

Phil Has Left the Building

Türkiye Rallisi haftasonu, Petter Solberg ile kısa bir sohbet etme şansı bulduğumda, Phil Mills ile ilgili sorular sormuş, geçmişlerini birinci ağızdan öğrenme şansım olmuştu. Petter, WRC'ye ilk başladığı sıralarda daha tecrübeli olan Phil Mills ile çalışmaya başlamış ve sonra aynen devam etmişlerdi. Dile kolay 11 yıl, 152 ralli ve kazanılmış bir Dünya Şampiyonluğu.

Geçen hafta itibariyle Phil Mills, hem Petter Solberg World Rally Team'den hem Petter'in copilotluğundan hem de tümden spordan emekli olmaya karar verdi. Bundan sonraki yarış olan Bulgaristan Rallisi'nden itibaren Solberg'in yanında başka biri oturacak. Takım, henüz yeni copilot seçimini yapmış değil.

Enteresan gelen bir kaç noktayı da not etmek lazım. Uzun süren, birbirine bağlı ve sempatiklikleri ile birbirine uyan bir çiftin, resmi site ve/veya başka bir yerde sebep vermeden pat diye birlikteliklerini bitirmesi enteresan olmuş. Mills'in, hayatın başka yanlarına konsantre olmasının arkasındaki gerçek sebepler nedir merak ettim doğrusu. Sonuçta ikili, Subaru'nun son senelerinde ve Japonlar spordan ayrıldıktan sonra ciddi türbülanslı bir kaç yıl geçirmişler, bu arada hiç başa oynayamamışlardı. Şimdi ise Petter'in kendi takımını kurması ve Citroen C4'lerle gerçekten iyi iş çıkarmaya başlamaları ile gün ışığı bariz bir şekilde görülmüştü. Kötü günlerde Petter ve ekibi ile beraber olan Mills'in bu zamanlaması büyük bir soru işareti olarak bende kalıyor. Eğer daha çok bilgi edinirsem buraya ekler sizlerle paylaşırım. Başka bir şey bilen varsa da lütfen benim merakımı gidersin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails