16 Mart 2010

Türkiye Rallisi Websitesi


World Motorsports Council'ın bu seneki kararlarından biri, hem F1'de hem WRC'de internet üzerinden içerik sağlanmasına daha çok önem vermekti. Yani motorsporları dünyası, interneti yeteri kadar değerlendiremediğinin farkına varıp bu yöne eğilmek istiyordu.

F1.com yenilendi, wrc.com da elinden geleni yapıyor ama asıl Türkiye Rallisi, hiç beklenmedik bir anda beni vurdu. Bir süre önce Rally of Turkey sayfasından bahsetmiş, link de vermiştik. Ama bugün farkettiğim (bilmiyorum benim mi ayıbım yoksa sayfa mı yeni açıldı) Türkiye Rallisi 2010, şu ana kadar gördüğüm en iyi spor organizasyonu sitelerinden biri olmuş. Girişinden içindeki bilgilere, görselliğinden beni kitleyen oyununa kadar enfes gerçekten. Kimin eli değmişse tebrik ediyorum.

Yalnız bazı sorularım var. Bahsettiğimiz iki Türkiye Rallisi sitesi arasındaki fark ne? Biri Türkiye Rallisi'nin genel sitesi öbürü 2010 yarışı için desek tam olarak öyle olmuyor. Burada bir çift başlılık var gibi. Bir de yabancıların bu işe bizden daha çok meraklı olduğunu düşünürsek, yabancı isimli olan site, daha eski olanı. Keşke bu durum tam tersi olsa da, insanı gelip yerinde izlemeye çeken sitenin Ingilizce versiyonu ve domain name'i olsa. Ama bu seviyeye kadar siteyi getiren insanların, bundan sonrasını da düşüneceğine eminim.

Hazır yeri gelmişken... Türkiye Rallisi 14-18 Nisan'da Istanbul Anadolu Yakası'nda koşulacak. Biletleri de Biletix'ten alabilirsiniz. Hatta gitmek isteyenlerle buluşup beraber gidebiliriz, öğlen yemeği keyfi yapabiliriz şöyle sucuk ekmekli. Aşağıya yorumlara yazın, ayarlayalım. Formula 1 biletlerini de buradan alabilirsiniz, aynı şey onun için de geçerli. Motorsporlarını ve yemeği sevenler kaçırmasın!!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails