10 Kasım 2010

Yarışma: Son Viraj

Bu aralar blog hızını yavaşlattım, Eurosport'a da her gün haber yazınca aynı hızda giremiyorum özür dilerim. Özrü kabahatinden beter olacak ama Eurosport'a koyduğum bazı haberleri buraya da copy-paste yapmayı düşünüyorum.

Brezilya haftasonu, pist üzerindeki mücadele olarak iyiydi, her ne kadar şampiyonluk yarışının kendisi kadar iyi olmasa da. Bizim tahmin yarışması ise gerçek hayattaki gibi. Hülkenberg, hepimizi birden yatırdı kısaca, kimse bilemezdi. Şampiyonluk mücadelesi, Abu Dhabi'de de böyle bir sürpriz kaldırabilir mi, söylemesi zor.

Bizim puanlar da şöyle:

Mali Selışık: 52+4= 56
Sinan Kolat: 51+5= 56
Obiyah: 37+6= 43
Sukullacı: 30+2= 32
Nazlı: 26+2= 28
Null: 9+5= 14

Görüldüğü üzere bizim şampiyonluk yarışı da Abu Dhabi'nin son virajına kadar ilerleyecek belli ki. Puanlar eşitlendi, galibiyet sayıları da yazılmış değil bizde. Kılıçları çekiyoruz Mali.

Bir yandan Obiyah, bu hafta aldığı 6 puanla üçüncülüğünü garantiledi. Maksimum puanın 10 olduğu (eski güzel günlerdeki gibi) yarışmamızda Sukullacı'nın şansı kalmadı, Obiyah yarışdışı kalsa bile. Ama Sukullacı, hemen arkasından gelen Nazlı'yla mücadelesine devam ediyor. Sezona çok geç başlayan Nazlı'nın topladığı puanlar takdire şayan.

Null ise sezon biterken aramıza katılmanın sıkıntısını yaşıyor, HRT gibi onun da pistlerde olması kendi başına bir başarı aslında.

Ve genelde bir hafta aralı yarışlarda olduğu gibi, biri biter biri başlar diyelim ve Abu Dhabi'nin, şampiyonu belirleyecek son yarışın tahminlerine girişelim.

Pol: Vettel
Galibiyet: Webber
Podyum: Webber-Alonso-Vettel
EHT: Vettel

Kendi gönüllerimizdeki aslanlardan da bahsedelim artık bu hafta, herkes rengini belli etsin. Ben açıkçası Alonso'nun şampiyon olacağını düşünüyorum ama Webber'in kazanmasını tercih ederim. Bu sene aştığı o kadar engelden ve özellikle Monaco-Katalunya sırasında gösterdiği performanstan sonra, bir de şampiyonluk için son şansı olmasından dolayı, Mark Webber'in şampiyon olması lazım.

Bir de sizden, puan eşitliği durumunda nasıl bir kriterle kazananın belirlenmesi gerektiğine dair fikirler bekliyorum. Benim fikrim, hafta hafta bakılıp, en yüksek puanı alanın galip ilan edilmesi ve en çok galibiyeti olanın kazanması. Yemin ederim bakmadım, Mali bu durumdan avantajlı çıkabilir.

Herkese iyi şanslar

7 yorum:

sukullaci dedi ki...

pol: alonso
zafer: alonso
podyum: alonso vettel webber
e.h.t.: vettel

ŞAMPİYON: ALONSO!

10 yıldır Ferrari'yi destekleyen birisi olarak pilot kim olursa olsun Ferrari'nin şampiyon olmasını isterim. Ferrari formula 1'in Real Madrid' i gibi bence. Her zaman şampiyon olamasada en büyük klüp olmayı daima başaracaktır. En iyi pilotlarda özellikle son yıllarda hep Ferrari'ye geldi. Kısacası isimlerin değil renklerin hastasıyız :) Bu haftasonu Alonso süpürecek diye ümit ediyorum. Ayrıca bizim yarışmamızda gayet eğlenceli geçti. zaman zaman unutsamda tahmin yaparken hep keyif aldım. Aynı puanda 2 kişi olursa bence en çok galibiyet bilen kazansın formula 1 deki gibi. 2. tecihimde alınan puanların haftalara bölünerek ortalama alınması (bazen bir hafta birisi tahmin yapmamış oluyor mesela).

Adsız dedi ki...

pol: vettel
gal: vettel
pod: vettel-alonso-webber
eht: alonso

Şampiyon : Alonso (keşke webber olabilseydi)

raicem dedi ki...

Ah bir Webber şampiyon olabilse ne de güzel olurdu. Ben 2007'de Raikkonen yüzünden sinir harbi geçiriyordum izlerken. Yine öyle olacak. Webber de Alonso ile beraber Briatore'nin kanatları altında yetişen pilotlar. Ancak kendisini Alonso gibi proje içinde bulamadı bir türlü. Yine Vettel'in Red Bull ile ilişkisini hepimiz biliyoruz zaten. Keza Hamilton da onun gibi. Üzerine projeler kurulmuş pilotlar bir anlamda. O yüzden ben Webber diyorum.

Ancak bir dileğim de var. Yarışın geleceği durumdan dolayı Alonso'nun yarışın başlarında iptal olması. Böylece sadece yarışan iki Red Bull kalacak. Ve hakikaten yarışacaklar. Sene boyunca gördüğümüz gibi yarışıyormuş gibi yapmayacaklar. Markalar şampiyonluğu cepte olduğu için iki takım arkadaşının birbirinin altından üstünden çıkması doğal bir hal alacak. Belki çok da bizlere yansıtılmayan rekabetin sonunda ortaya çıkışını izleyeceğiz.

Sinan Kolat dedi ki...

@racicem

abi sen niye tahmin yapmadın bütün sezon? :)
onun dışında dediğinde haklısın, Webber ilk yarışında Minardi ile puan almasına rağmen bir türlü hakkettiği araçlara ulaşamadı, ulaşınca da karşısına Vettel çıktı. Yine de ben Alonso'nun yarış dışı kalması yerine başlarda geriye düşmesini istiyorum, böylece bir yandan Alonso'nun bir tarafını yırtıp yukarıya çıkmaya çalışmasını, bir yandan da Red Bull pilotlarının kendi arasındaki çekişmesini izleriz. Düşüncesi bile heyecanlandırdı bi anda

Mali Selışık dedi ki...

Üşenmedim baktım, 3 adet puanlık tahminim var. Aynı tahmini yapsak şampiyon olurum yani :). Ama madem son viraj, ben de o zaman F1 tarihinin en yakın şampiyonluk mücadelesi olsun der ve tahminimi yaparım dedim ve tahminimi yazdım. Sonra bir baktım ki sadece iki yerde farklı düşünüyoruz. Yarışmanın önümüzdeki seneler de devam etmesi temennisiyle...
Tek kazanan, çok eğlenen!

Pol: Vettel
Galibiyet: Webber
Podyum: Webber-Vettel-Alonso
EHT: Hamilton

Şampiyon:Webber.

Sinan Kolat dedi ki...

@Mali
Bizim şampiyonluğumuzu, pistte şampiyon olan pilot değil de en hızlı turu atanın belirleyecek olması baya ironik oldu aslında :)

nazl_ dedi ki...

pol: Vettel
zafer: Vettel
podyum: Vettel-Alonso-Hamilton
e.h.t.: Alonso

Şampiyon: Alonso

Çok net şekilde Alonso'nun şampiyonluğundan yanayım. (Temmuzda Ferrari şampiyonluktan düştü denildiğinde gaza gelip Alonso'nun şampiyonluğuna 1'e 14 oranla bahis oynamamın da etkisi vardır.) Takım emrine kesin gözüyle baktığım için şampiyonu belirleyecek etkenin Hamilton ve belki sürpriz biz isim olacağını düşnüyorum.

Belki seneye ben de yarışmaya başından katılırım, burada tahmin yapmak benim için büyük zevkti :)

Related Posts with Thumbnails