13 Nisan 2011

Yarışma: Malezya Sonrası ve Çin

Itiraf edeyim, yarış sırasında uçakta olduğum için Malezya GP'sini izleyemedim, o yüzden sadece okuduklarımı biliyorum. Ama sıkılan birini görmedim. Güzel bir yarış kaçırmışız galiba. 

Malezya GP'sinin geleceği hakkında sorular sormuştum sizlere, cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben de kendi cevabımı vereyim. Açıkçası ben de gece yarışı + yağmur olunca nasıl olacağını merak ediyorum. Ama bizde olduğu gibi Malezya'da da halkın bir motorsporları kültürü yok ve bunun gelişmesi çok zaman alır. Açıkçası ben, Sepang pistinin 5-10 yıl arası daha takvimde kalacağını, gittikçe eskiyen fasiliteler ve yeni gelecek pistlerle beraber Güney Afrika, Arjantin veya Avusturya'nın yanında tarih sayfalarına geçeceğine inanıyorum. 

Ve tabi ki puan durumumuz:
Sukullacı: (4)+6 = 10
Keyser Soze: (6)+4 = 10
Nazl_: (7)+2 = 9
Cihan: (3)+5 = 8
Sinan: (2)+3 = 5
Çekirdekçi Tayfa: (0)+3 = 3
Obiyah: (2)+0 = 2
Apoiantes: (0)+1 = 1

Bu hafta en çok puanı Sukullacı toplayarak Keyser Soze ile beraber liderliği paylaştı. Ama ilk dördü sadece 2 puanın ayırdığı düşünürsek, her an herşey olabilir. Nazlı, geçen seneki performansını devam ettiriyor, yeni gelenlerden Cihan ile Keyser Soze ise yarışmamıza şimdiden ciddi renk kattı. Bu hafta ilk tahminlerini yapan Çekirdekçi Tayfa ve Apoiantes'e de selam çakar, tahminlerini bizden esirgeyen Obiyah'ı sevgiyle de anarız bir yandan.

Ve Çin... Mclaren'in hem yarışlar hem sıralamada iyi gözüktüğü, Red Bull'un KERS hariç mükemmel olduğu bir ortamda Ferrari, bir hafta içinde sıralama sorunlarına çözüm bulabilecek mi acaba? Lastiklere daha nazik olan, bu yüzden yarış sırasında avantaj elde edebilen Ferrari'nin sıkıntısı da aynı şey aslında; lastiklere çok nazik oldukları için bir tur içinde ısıtamıyorlar ve sıralamalarda geride kalıyorlar. Peki Renault, podyum serisini devam ettirecek mi? Bu senenin iki büyük hayal kırıklığı Mercedes ve Williams, bu yarışta kendine gelebilecekler mi?

Çin hakkındaki soru da şu: Iki yarışta DRS sistemini gördük ve inceledik. Bu yarışta DRS sisteminin nerede kullanılacağı henüz açıklanmadı ama arka düzlükte kullanılacağı düşünülüyor. Sizce bu sistem, yarışları daha zevkli hale getiriyor mu, yoksa sezon başında korkulduğu gibi gereksiz mi? Ya da belki henüz bir fikir oluşturmak için erken de diyebilirsiniz. 

Son olarak da Çin tahminleri:

Pol: Vettel
Galibiyet: Vettel 
Podyum: Vettel, Alonso, Hamilton
EHT: Webber

4 yorum:

nazl_ dedi ki...

Pol: Vettel
Galibiyet: Webber
Podyum: Webber, Alonso, Hamilton
EHT: Alonso

DRS hakkındaki görüşlerim Alonso-Hamilton mücadelesinden sonra değişti, aslında DRS olmadan ataklar daha az ama çok daha heycanlı. Zaten bu yıl atakların çoğu lastiklerin performans farkı sayesinde yapılıyor şimdilik. DRS olmasa o hız farkıyla ve kersle o ataklar yine olacak, DRS sadece düzlükte çabucak, kolayca ve daha gerilimsiz olmasını sağlıyor.

keyser soze dedi ki...

Ben de DRS konusunda Nazlı'nın düşüncelerini paylaşıyorum. Bence de şu ana kadar yarışları heyecanlandıran asıl olay lastikler. Böyle yapay bir etkinin (DRS) kullanılmasına henüz alışamadım. Ayrıca ben geçen seneye bakıldığında yarışlarda eksik olan şeyin, geçiş değil üst düzeydeki takımların pist üzerinde birbiriyle olan mücadelelerin az olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Zaten geçen seneye baktığımızda Avustralya, Kanada, Çin ve Türkiye gibi yarışlar ön plana çıkmıştı ve bunların hepsinde güçlü takımların pist üzerinde çekişmesi vardı. Yoksa orta sıradaki takımlar arasında sürekli geçiş yaşanıyordu yani geçiş sayısı o kadar da az değildi.

Yarış tahminine gelecek olursam, Çin'de kazanan pilot bir daha kazanamaz kuralını Vettel'in kıracağını düşünüyorum :D Zaten bu tahminimdeki bir diğer neden de geçen hafta Vettel'i yazmamaktan doğan pişmanlıktan kaynaklanıyor (Bir nevi sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı :D)

Pol: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel, Webber, Alonso
En hızlı tur: Hamilton

sukullaci dedi ki...

pole: vettel
galibiyet: vettel
podyum: vettel,button,schumacher
en hızlı tur: massa

DRS de bence beklenen aranan şey değil. Sonuçta bu tarz sistemlerden bir süre sonra her takım en üst düzeyde yararlanmaya başlıyor. O yüzden yine eski tas eski hamam olacaktır.

Tahminlerimde vettel'in yine yarışı domine edeceğini düşünüyorm ama bu sefer button ve schumacher'e güveniyorum.

Çekirdekçi Tayfa dedi ki...

pole: vettel
galibiyet: vettel
podyum: vettel,button,hamilton
en hızlı tur: webber

Related Posts with Thumbnails