05 Nisan 2011

Yarışma: Malezya GP

Avustralya, rüzgar gibi geçti ve sizi bilemem ama bana yetmedi. Neyse ki bu haftasonu Malezya GP'si var ve çok daha fazla heyecan vaad ediyor. DRS sisteminin daha fazla etki yapması ve lastiklerin daha çabuk parçalanması, herkesin aklındaki sorular. Tabi ki Malezya deyince akla muson yağmurları da geliyor.

Bunun yanında Ferrari, test formuna geri dönebilecek mi, Mercedes setup sorunlarını halletti mi, Petrov ve Heidfeld nası bir performans gösterecek soruları da var. Orta sıraların en zayıf takımı olarak gösterilen Force India, Avustralya'da iki pilotuyla da (Sauber'in yardımıyla da) puan aldı ama rakipleri ciddi. Williams henüz elini gösteremedi, Sauber'in şakası yok, Toro Rosso takım içi kavgalara sürüklenmezse iyi gidiyor. Lotus ise hala geride.

Ve HRT ile Virgin yarışabilecekler mi?

Bu soruların yanında, bundan sonra yarışma postlarına bir soru ilave etmeye karar verdim. Fikirlerinizi öğrenmek amaç. Malezya için aklımdaki şu: Sizce Malezya, bir süredir niyetlendiği gibi gece yarışlarına geçmeli mi? Burada yağmur, ışıklar için yapılacak yatırımlar, F1'in Malezya'daki geleceği ve Malezya halkının ilgisinin beklenen seviyede olmaması gibi kriterler var.

Her hafta olduğu gibi yine ateşe ilk ben atlıyorum.

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Button
Podyum: Button, Vettel, Webber
En Hızlı Tur: Hamilton

6 yorum:

Apoiantes dedi ki...

Hamilton bu hafta çok iddalı konuştu, Malezya'da hava durumunu bilmiyorum ama yağmur yağma ihtimali hep vardır o yüzden tahminlerim:


Pol Pozisyonu: Hamilton
Galibiyet: Hamilton
Podyum: Hamilton, Button, Webber
En Hızlı Tur: Button

sukullaci dedi ki...

Bence takvimden çıkarılsada olur. Yağmur olmadığı sürece sürekli geçişin az olduğu ve sıkıcı yarışlar oluyo. O yüzden pek sevmem bu pisti. Tahminlere gelirsek bu hafta herkes gücünü ortaya koymaya başlar diyorum ve dengeli bir tahmin yapıyorum. En hızlı tur içinde risk alarak sürekli yağmur yağar belki diye efsaneyi yazdım :)

pol: vettel
galibiyet: vettel
podyum: vettel alonso hamilton
en hızlı tur: schumacher

Çekirdekçi Tayfa dedi ki...

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Hamilton
Podyum: Hamilton, Vettel, Alonso
En Hızlı Tur: Hamilton

keyser soze dedi ki...

Açıkcası ben yağmurlu bir gece yarışının güzel ve heyecanlı olacağını düşünüyorum. Pistin Singapur'a oranla geçişe daha çok imkan vermesi görselliği daha da arttıracaktır. Yarış tahminim:

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Hamilton
Podyum: Hamilton, Vettel, Button
En Hızlı Tur: Alonso

Cihan dedi ki...

Ben bu Formula 1'de gece yarışı olayına bir türlü ısınamadım, onuçta Le Mans, Nascar değil bu bence gündüz yarışı iyidir..gece yarışı yerine yağmur olmayan günlerde yapay yağmur yağdırılması gibi teknolojiler kullanılsın :)

Yarışa gelince:

Pol pozisyonu: Webber
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel, Hamilton, Button
En Hızlı Tur: Hamilton

nazl_ dedi ki...

Gece yarışı şov amaçlı, Abu Dhabiyle Singapurda(şıkırtı pistleri) olsun bitsin. Görsellik iyi ama gece yarışı mantığı bana uymuyor. Bence Sepangın yeri en azından bir süreliğine sağlam, o kadar yatırıma ihtiyaçları yok diye düşünüyorum. Geçiş falan yok ama en azından yağmurla işi kurtarıyolar. Halkın ilgisi artar mı? Sanmıyorum.

Pol Pozisyonu: Vettel
Galibiyet: Vettel
Podyum: Vettel, Alonso, Button
En Hızlı Tur: Alonso

Related Posts with Thumbnails