20 Ağustos 2010

Gran Turismo 5'in Yenilikleri

2 Kasım'ı daha önce takvimlere not etmiştik, ellerimizi kavuşturduk bekliyoruz. Ama GT5 ile ilgili her yeni detay çıktığında, tekrar tekrar heyecan veriyor ve nefes kesiyor. Bu sefer de Almanya'daki Gamescom konferansında bir çok yenilik tanıtılmış.

Mesela daha önce de bulunan kariyer modu ikiye ayrılmış. Isterseniz piste çıkıyor, yarışıyor ve toz yutuyor/yutturuyorsunuz; ya da takım patronu olup pilotları ve ekibinizi eğitip yarışlar kazandırabiliyorsunuz. Henüz oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama şu ana kadar ne duyduğum ne de oynadığım bir şey. Oyunu aldığımda ilk deneyeceklerimden biri olacağı kesin. Bakalım Stefano Domenicali mi olacaz Jean Todt mu?

GT5'in en back-to-basics yeniliği, artık go-kartlarla da yarışabiliyor olacak olmak! Buradaki videoda görülebileceği gibi her tarafı açık, araçların lastiklerinin yerden kesilebildiği, insanı çocuk gibi hissettiren bir mod bu ve heyecanla bekliyorum.

Ayrıca bir Nürburgring hayranı olaraktan GT4, bana çok büyük bir doyum yaşatmıştı. Ama anlaşılan GT5, bunu geçecek. Çünkü yapımcılar, bu efsanevi "Green Hell"e özel yaklaşmışlar bu
sefer. Hatta gidip Nürburgring 24Hour yarışında yarışmışlar. Bir başka postta onun videolarını koyucam ama resmen dişlerim kaşındı. (Not: Videolar embed edilmiyor ama siz bu linklerden izleyin, pişman olmayacaksınız Part 1 - Part 2 - Part 3)

Endurance yarışlarına girdik madem, GT5'in bu kültürü etraflıca kucakladığını belirtelim hemen. Tarihin tozlu sayfalarından Ford ve Ferrari arasındaki 60'ların epik mücadelesi alıp oyuna katmışlar, yanına bir de Jaguar'ın gizli tutulmuş ve hiç piste çıkmayan aracını eklemişler.

Bu oyunun bir başka önemli özelliği ise artık araç hasarının olacağı. Şu ana kadar GT serisinde bu yoktu, olan oyunlarda da bazen kabak tadı verebiliyordu. O yüzden nasıl çıkacağını bilemesem de gerçekçi olacağını ve oyuna farklı bir boyut katacağını düşünüyorum.

Gamescom'da yeni tanıtılan özellikleri oyunun resmi sitesinden görebilirsiniz. Yazdıklarımın yanında Lamborghini Miura, Mod Nation Racer'daki gibi (ama muhtemelen daha iyi olan) kendi pistini kendin yaratma özelliği gibi yazmadıklarımı da oradan görebilirsiniz. Beni heyecan bastı şimdiden!

2 yorum:

raicem dedi ki...

Bunların yanında benim en çok merak ettiğim Top Gear test track. Hayattaki küçük mutluluklar derler ya o hesap. Bir de Reasonably priced car bekliyorum :)

Sinan Kolat dedi ki...

Keşke Top Gear Test Track'te yarışırken Jeremy Clarkson yarışı sunsa... "He's going through the Chicago, owww he ran wide just a little" :)

Related Posts with Thumbnails